PROJECT STORY

This large family home was designed on the eastern side of the Magaliesberg mountain range in Rustenburg. The fact that the main view was to the east resulted in the U-shape plan and special design solutions to keep the western sun out of the living areas. The east façade in the living wing has a large covered stoep and braai area to shade the sun for most of the day.

The main living spaces – kitchen, dining room and lounge are open plan with the TV/media room closed off with a concrete screen wall and sound proof laminated glass.

In the wing with the bedrooms, the passage is placed on the east side to block the eastern sun. The west wall of each bedroom is angled to allow the windows to face north. The second and third bedrooms have a common bathroom with a study space above.

Special attention was given to the security of the house with the burglar-proofing designed to be part of the building and not added on afterwards.

Good thermal insulation ensures low energy consumption for heating and cooling and provision for PV panels and batteries allows future off the grid operation.

Living Room, Dining Room & Lounge

Open Plan Kitchen with Island

Kids Room View

Large Family House Entrance

Main Bedrooms with En Suite Bathroom

View of Bedroom Wing

Pool Patio

Large Family House Arial View

LET WMS CREATE A BEAUTIFUL SPACE FOR YOU

Submit the form below or give us a call on +27 (0) 12 342 2138

Menu